Allemaal prinsjes en prinsesjes?

© Unsplash

Over de evolutie van autoriteit en macht in opvoeding en ouderschap

Start dinsdag 15 juni 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Online (bij jou thuis)
via Zoom/Webinar Geek
Online Thuis

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Welke basisprincipes vinden wij cruciaal in de ontwikkeling van jongeren? Hoe belangrijk is autonomie en waar staat die befaamde ‘ouderlijke autoriteit’ vandaag de dag?

Welke lessen trekken we, kijkend naar de Kinderen van de Renaissance, die opgroeiden met alle mogelijke luxe en de beste leraars, maar ver van huis en familie, zonder enige inspraak in hu toekomstige rol op het internationale politieke toneel?

Dat vragen we ons vandaag, samen met psychologe Klaar Hammenecker af, als we nadenken over positief ouderschap. Hoe ga je om met de eigen wil van 'terrible two’s' of weerbarstige tieners? Hebben kinderen, net zoals vroeger, vooral te luisteren?


Kinderen van de Renaissance

Opvoeding baart kunst - Maar baart kunst ook opvoeding?


Achter de muren van het Hof van Kamerijk in Mechelen zijn gedurende een halve eeuw de kinderstemmen te horen van enkele politieke hoofdrolspelers van het zestiende-eeuwse Europa. De tentoonstelling Kinderen van de Renaissance vertelt het bijzondere verhaal van dit kinderhuishouden. In het Hof van Kamerijk groeien drie generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsen en prinsessen op, waaronder Filips de Schone, Margaretha van Oostenrijk en de toekomstige Karel V.

Speciaal voor de week van de Groeilamp (16 – 23 mei 2021) slaat Museum Hof van Busleyden de handen in mekaar met partners Huis van het Kind, Opvoedingswinkel, Avansa regio Mechelen, De Gezinsbond en CM.

In drie webinars laten we experten op je los, die met beide voeten in de hedendaagse opvoedingspraktijk staan, maar niet terugdeinzen voor het perspectief van het verleden.

Praktisch

Je schrijft in voor dit webinar en krijgt voor aanvang een link om in te loggen.

Sessies

 • dinsdag 15 juni 2021
  19:30 - 21:00
  Online (bij jou thuis) - Avansa Webinar

Locatie(s)

 • Online (bij jou thuis) via Zoom/Webinar Geek
  Online Thuis Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • UiTPAS met kansentarief
  1 euro

Begeleiding

Klaar Hammenecker

Klaar Hammenecker heeft als kinderpsycholoog al meer dan 20 jaar ervaring in de begeleiding van…
Meer over Klaar Hammenecker

In samenwerking met