Bezoek Europese wijk en Huis van de Europese geschiedenis

© Visit Brussels

Wijken voor Europa

Start ma 12 juni '23
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Brussel
geen z/n
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven

Ga mee op stap in de Europese wijk in Brussel !

De Leopoldswijk werd halfweg de 19de eeuw aangelegd voor de rijke Brusselse bourgeoisie die het benauwde centrum ontvluchtte. Maar zodra ze over een wagen beschikten, trokken ze nog verder weg, naar de groene stadsrand. In hun statige herenhuizen kwamen overheidsdiensten, banken, verzekeringsmaatschappijen en multinationals. Vanaf 1958 verschenen de eerste kantoorgebouwen van de Europese instellingen. Voor de Covid-pandemie werkten er 100.000 mensen op nauwelijks één vierkante kilometer. Werken, wonen én mobiliteit zijn er op zoek naar een nieuw evenwicht na jaren van kantoorgeweld. Gapende wonden in het stadsweefsel worden weer opgevuld. Behalve de Europese instellingen en de leefwereld van de expats, ontdekt u tijdens deze Brukselwandeling de tijdloze schoonheid van het Leopolds- en Jubelpark, en vernieuwde pleinen (Jourdan-, Jean Rey- en Schumanplein).

Deze rondleiding ronden we af rond 13 u. aan het Leopoldpark, de plaats waar het Huis van de Europese geschiedenis gevestigd is.

Je kan dit aansluitend gratis bezoeken. Geef een seintje indien je ook hiervoor interesse hebt aan Sofie Verschueren via sofie.verschueren@avansa-regiomechelen.be. We zorgen voor een ticket.

Praktisch

We worden opgewacht in Brussel door een gids van Brukselbinnenstebuiten vzw, op het Luxembrugplein aan het standbeeld van John Cockerill (in het midden van het plein).
Je kan rechtstreeks naar daar komen, maar ook meerijden met de trein vanuit Mechelen.
Als je graag mee spoort, stuur dan een mailtje naar sofie.verschueren@avansa-regiomechelen.be. We bezorgen je de nodige info. Treinticket is niet inbegrepen in de prijs.
Tijdens de wandeling pauzeren we een halfuur om iets te gaan drinken. Drankje niet inbegrepen in de prijs.

Sessies

 • ma 12 juni '23
  10:00 - 13:00
  Brussel - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS met kansentarief
  € 2

Begeleiding

Begeleider Wandeling

Meer over Begeleider Wandeling

In samenwerking met

 • Brukselbinnenstebuiten vzw