Café Parole: Wat maakt ons gelukkig?

© Hybrid via Unsplash

Op reis naar de gelukkigste en ongelukkigste plaatsen ter wereld

Start do 25 november '21
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Vrijzinnig centrum De Schakel
Steenweg 32
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Café Parole laat telkens een andere deskundige aan het woord over een actueel thema. Het is een gezamenlijk initiatief van Vrijzinnig Centrum 'De Schakel' Mechelen en Avansa regio Mechelen.


Wat maakt ons gelukkig, of juist ongelukkig? Zoekt de hele wereld naar geluk, of is het een westerse karaktertrek? Auteur en Knack-journalist Jan De Deken reisde naar elf uithoeken op zes continenten om het uit te zoeken. Hij was te gast bij sloppenwijkbewoners in het door oorlog verscheurde Oost-Congo, een West-Vlaamse zakenman in de Australische bush en veel gelukzoekers die geloven dat verlossing elders ligt dan thuis. Hij proefde van de met champagne overgoten weltschmerz van jonge Singaporese bankiers en zocht het (on)geluk in ayahuascaceremonies, sinistere Japanse internetcafés en een koude rivier die Fort Europa van het Midden-Oosten scheidt.


Onderweg vroeg de auteur aan honderden mensen wat hen gelukkig maakt. Is het leven een feest of eerder een tachtig jaar lange poging tot zelfacceptatie? Schuilt ons welbevinden in tevredenheid, of juist in een pertinente weigering om genoegen te nemen met de status quo? En hoe komt het dat de zoektocht naar geluk tegenwoordig overal is, maar dat we nooit eerder zoveel antidepressiva slikten?

Praktisch

Deze lezing kan je online of live bijwonen. Geef je voorkeur door via het opmerkingenveld bij de online inschrijving.

Sessies

 • do 25 november '21
  20:00 - 22:00
  Vrijzinnig centrum De Schakel - polyvalente ruimte

Locatie(s)

 • Vrijzinnig centrum De Schakel Steenweg 32
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Jan De Deken

Meer over Jan De Deken

In samenwerking met