Film - The painter and the thief

© Medieoperatørene

Café Parole

Start do 8 juni '23
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Vrijzinnig centrum De Schakel
Steenweg 32
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een film over het onwaarschijnlijke verhaal van een kunstenares die op zoek gaat naar de dief die haar schilderijen stal. Ze weet hem op te sporen en hun ontmoeting neemt meer dan één onverwachte wending.

Oslo, 2015. Twee schilderijen van Barbora Kysilkova worden gestolen uit een galerij. De dieven worden al snel gevat, maar van de kunstwerken is geen spoor. In de hoop haar creaties terug te vinden, zoekt Kysilkova één van de dieven op bij zijn proces. Ze vraagt hem of hij model wil staan voor een portret. Karl-Bertil Nordland zegt toe, en wanneer de twee hoofdrolspelers in dit verhaal elkaar beter leren kennen, ontwaren ze ook stukjes van zichzelf in de ander.

Na deze film volgt een korte bespreking. De film wordt in dezelfde periode vertoond in de gevangenis van Mechelen, ook daar is een nabespreking.

Sessies

 • do 8 juni '23
  20:00 - 22:00
  Vrijzinnig centrum De Schakel - polyvalente ruimte

Locatie(s)

 • Vrijzinnig centrum De Schakel Steenweg 32
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Bart Schoovaerts

Bart Schoovaerts is educatief medewerker bij Avansa Oost-Brabant. Al 16 jaar begeleidt hij…
Meer over Bart Schoovaerts

In samenwerking met

Dialoog Unsplash

DIALOOG

Deze activiteit kadert in het Dialoog project. Met dit project zoeken we samen antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel. Klik door naar de projectpagina voor meer duiding en activiteiten.