Gedomesticeerd wild

© Shutterstock

Warme winteravonden

Start di 15 februari '22
20:00 - 22:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Om de koude maanden te overbruggen, presenteren we zes boeiende lezingen die je zullen verwonderen en activeren. De rode draad in de reeks is klimaat en natuur.


 • 20.00-21.00 u. - Eerste hulp bij steenmarters

Na jarenlange afwezigheid in Vlaanderen is de steenmarter terug van weggeweest. Die opmars gaat niet onopgemerkt voorbij. Steenmarters zijn cultuurvolgers en komen dan ook steeds vaker in de buurt van mensen voor. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Zo kunnen ze soms schade veroorzaken in je huis, tuin of auto. Gelukkig bestaan er allerlei manieren om schade door steenmarters te voorkomen en valt er goed samen te leven met dit prachtige roofdier. Kom er alles over te weten in het eerste deel van deze avond.


 • 21.15-22.30 u. - De impact van honingbijen op biodiversiteit

Het gaat niet goed met insecten zoals bijen en vlinders. Veel mensen denken dat het plaatsen van bijenkasten de biodiversiteit helpt te vergroten en noodzakelijk is voor een goede bestuiving. Bij deze aannames gaan er echter helaas heel wat misverstanden gemoeid. Het plaatsen van bijenkasten is lang niet altijd een goed idee. Hoe dat zit, onder welke voorwaarden je wel een bijenkast kunt plaatsen en wat we nog meer kunnen doen om de insecten te helpen kom je te weten in het tweede deel van deze avond.


Meer Warme Winteravonden? Bekijk alle titels op onze blog en wees welkom!

Sessies

 • di 15 februari '22
  20:00 - 22:30
  Het Predikheren - Zaal Mandela

Locatie(s)

 • Het Predikheren Goswin de Stassartstraat 88
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Jens D'Haeseleer

Meer over Jens D'Haeseleer

Sanne Ruyts

Meer over Sanne Ruyts

In samenwerking met