Het Salon - 'Ik dans me weer bijeen'

© Pixabay

Start vr 18 maart '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 6
Alle tarieven

Waar Kunstencentrum 't Kranske
Dorp 112
2820 Bonheiden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Toen Jo Govaerts in 1987 op vijftienjarige leeftijd debuteerde met de bundel Hanne Ton, werd ze meteen genomineerd voor de Cees Buddingh’-prijs. Met de opvolgers De twijfelaar (1989), Waar je naar zit te kijken (1994) en Apenjaren (1998) bevestigde ze al het moois dat er over haar debuut werd gezegd en geschreven.

Daarnaast publiceerde ze reisreportages en maakte ze ook naam als vertaalster uit het Pools en het Litouws, onder meer met poëzie van Anna Świrszczyńska, Eugenijus Ališanka en Nobelprijswinnares Wisława Szymborska. In 2016 publiceerde ze een geprezen biografie van de Amerikaans-Belgische kunstenaar Jan Yoors. Naar aanleiding van deze publicatie hebben we haar in 2017 in het Salon al een keertje mogen verwelkomen.

Vandaag legt ze de aandacht op poëzie, onder meer aan de hand van haar laatst verschenen dichtbundel Ik dans me weer bijeen. Hierin worden vier al verschenen bundels van haar voor het eerst samengebracht, samen met nieuw werk. Ze vertelt over hoe poëzie ontstaat, wat zijn de typische kenmerken, waar haalt een dichter zijn/haar inspiratie, … Kortom een boeiende reis doorheen de dichterlijke kunsten.


Met de steun van Literatuur Vlaanderen

Sessies

 • vr 18 maart '22
  10:00 - 12:00
  Kunstencentrum 't Kranske - Cursusruimte

Locatie(s)

 • Kunstencentrum 't Kranske Dorp 112
  2820 Bonheiden Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 6

Begeleiding

Jo Govaerts

Jo Govaerts (1972) is schrijfster. Ze werkte mee aan het legendarische Radio 1-programma Het einde…
Meer over Jo Govaerts

In samenwerking met