Het Salon: Land Art

© Pixabay

Start vr 21 januari '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 6
Alle tarieven

Waar Kunstencentrum 't Kranske
Dorp 112
2820 Bonheiden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw ontstonden er in de kunstwereld nieuwe tendensen op het gebied van materiaalgebruik. Kunstenaars kozen ook bewust voor nieuwe locaties voor een kunstwerk, buiten de bestaande instituties om. Kunstenaars vanuit verschillende stromingen stappen in die jaren en in de jaren zeventig af van traditionele middelen en kunstvormen; ze streven ernaar kunst buiten de muren van het museum te realiseren.


Terwijl de pop art kunstenaars met hun commercieel ogende werk het industriële leken te bejubelen, zoeken land art kunstenaars juist hun weg buiten de stedelijke omgeving. Ze doen directe ingrepen in het natuurlijke landschap. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals aarde, stenen, modder en afval zijn een aanzet voor het ontstaan van land art. Daarenboven was er de toenemende maatschappelijke bewustwording met betrekking tot milieuvervuiling en de destructieve gevolgen van de consumptiemaatschappij. In dezelfde periode was er eveneens een groeiende belangstelling voor locaties met een spirituele lading zoals de onverklaarbare graancirkels in Zuid-Engeland.


Met deze algemene inleiding op Land Art ben je helemaal klaar om de expo in Museum M te Leuven met werk van 1 van de bekendste Land Art kunstenaars, Richard Long, te bezoeken.


Sessies

 • vr 21 januari '22
  10:00 - 12:00
  Kunstencentrum 't Kranske - Cursusruimte

Locatie(s)

 • Kunstencentrum 't Kranske Dorp 112
  2820 Bonheiden Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 6

Begeleiding

Tamara Ingels

Tamara Ingels, dr. in de Kunstwetenschappen en archeologie, verbonden aan de VUB.
Meer over Tamara Ingels

In samenwerking met