Inzichten voor Natuurpark Rivierenland

© Wim Dirckx

Warme winteravonden

Start di 16 november '21
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Om de koude maanden te overbruggen presenteren we zes boeiende lezingen die je zullen verwonderen en activeren. De rode draad in de reeks is klimaat en natuur.


In 1990 werd in Vlaanderen het eerste nationaal park onder de doopvont gehouden: Nationaal Park Hoge Kempen. Vlaams natuur- en milieubeschermer Ignace Schops stond er mee aan de wieg van dit succesvolle project. Als begiftigde spreker en door de wol geverfd directeur van het nationaal park, komt hij op deze Warme Winteravond zijn inzichten en succeservaringen met ons delen. Eén van zijn talenten bleek natuurbeleid goed in economische termen te kunnen vertalen, een taal die politici en bedrijfsleiders begrijpen.


In het Rivierenland gingen natuurverenigingen en gemeenten het voorbije jaar een gebiedscoalitie aan ter oprichting van Natuurpark Rivierenland. Onze ambities zijn groot: minstens 3000 ha (aaneengesloten) natuur willen we de komende jaren realiseren. Geen sinecure in een verstedelijkte regio met sterk versnipperde natuur! Lees de ambitienota.


Meer Warme Winteravonden? Bekijk alle titels op onze blog en wees welkom!

Sessies

 • di 16 november '21
  20:00 - 22:00
  Het Predikheren - Zaal Mandela

Locatie(s)

 • Het Predikheren Goswin de Stassartstraat 88
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Ignace Schops

Meer over Ignace Schops

In samenwerking met