In Perspectief: Sien Van Gogh

© Public Domain

Start wo 24 november '21
10:00 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9
Alle tarieven

Waar Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Yves Saerens publiceerde vijf jaar geleden zijn debuutroman De Dwarsligger. Inmiddels is zijn tweede boek in eigen beheer verschenen: Sien van Gogh. Tijdens deze lezing vertelt de schrijver meer over deze bijzondere vrouw die samenleefde met schilder Vincent Van Gogh.


Sien van Gogh is een dagboekverhaal gebaseerd op het leven van prostituee Sien Hoornik (1850-1904). Zij woonde anderhalf jaar samen met schilder Vincent van Gogh in Den Haag. Uit Vincents brieven weten we dat hij met haar wou trouwen, maar dat beide families dat niet zagen zitten. Na de breuk stond zij haar zoon en dochter af en leidde een zwervend bestaan. Het verhaal biedt een kijk op de dagelijkse strijd van een kwetsbare vrouw aan de rand van de laat negentiende-eeuwse maatschappij.


De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's.


Een samenwerking van Avansa regio Mechelen en Het Predikheren.

Sessies

 • wo 24 november '21
  10:00 - 11:30
  Het Predikheren - Zaal Mandela

Locatie(s)

 • Het Predikheren Goswin de Stassartstraat 88
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 9
 • UiTPAS met kansentarief
  € 2

Begeleiding

Yves Saerens

Meer over Yves Saerens

In samenwerking met