In Perspectief: Water, soms teveel, soms te weinig.

© mjrn Photography via Unsplash

Wat brengt de toekomst?

Start wo 1 december '21
10:00 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9
Alle tarieven

Waar Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. Avansa regio Mechelen en Het Predikheren presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's.


De vorige zomers werd er opgeroepen om spaarzaam om te springen met het gebruik van water. Ook waren er sproei- en captatieverboden. Vorig jaar kwam er zelfs een paar dagen geen water uit de kraan in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten. Vlaanderen blijkt erg kwetsbaar voor de toenemende zomerse droogteperioden. Dat is vooral het gevolg van onze hoge bevolkingsdichtheid en urbanisatiegraad. Wij zijn daardoor in NW Europa de regio met de hoogste waterschaarste. Bovendien zorgt de klimaatverandering voor zorgwekkende evoluties. Maar hoe verandert het klimaat in Vlaanderen nu precies? En wat zijn de gevolgen? Meer watertekorten? Meer wateroverlast? En wat is de invloed van de toenemende urbanisatie? Moeten en/of kunnen wij ons aanpassen? Zo ja, hoe?


Deze lezing is de laatste van het seizoen 2021. We bieden je daarom als afsluiter een drankje aan in BarBib. Zo kunnen we nog even langer in gesprek gaan over dit onderwerp en vooruitblikken naar een nieuwe reeks van lezingen in het voorjaar 2022.


Met de steun van Mechelen Klimaatneutraal.


Café Parole - 22-4-20 MK_H_sRGB - logoklimaatneutraal.JPG

Sessies

 • wo 1 december '21
  10:00 - 11:30
  Het Predikheren - Zaal Mandela

Locatie(s)

 • Het Predikheren Goswin de Stassartstraat 88
  2800 Mechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 9
 • UiTPAS met kansentarief
  € 2

Begeleiding

Patrick Willems

Patrick Willems is professor waterbeheer aan de KU Leuven. Hij is een expert in de analyse van…
Meer over Patrick Willems

In samenwerking met