Labowandeling door Brussel

© Bruksel Binnenstebuiten

Testzone voor duurzaamheid in stad

Start di 24 mei '22
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9
Alle tarieven

Waar Station Brussel-Centraal
Europakruispunt 2
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De temperatuur stijgt, de grond verhardt, de kantoren zitten vol (en liepen leeg), er rijden meer auto's, er wordt meer gewerkt, er zijn meer werklozen, er is minder groen, er zijn meer talen, er is minder communicatie. Maatschappelijke tendensen en fenomenen blijven vaak lang onder de oppervlakte. Niet zo in de stad. Waar duizenden mensen wonen, werken, winkelen en wandelen is er wrijving en confrontatie. Wat elders onderhuids blijft, wordt in de stad algauw een lelijke zweer of - want dat kan ook - een fascinerende schoonheidsvlek. En al even gauw gaan we in de stad dan op zoek naar zalfjes en make up.

Bert De Bisschops gids bij Brukselbinnenstebuiten, neemt je mee in het centrum van Brussel langs onverwacht groen, verouderde en vernieuwende kantoren, autovrije plekken naast parkinginritten, duurzaam en verkwistend toerisme. Je ontdekt hoe de smet van het verleden een meer duurzame toekomst (niet) in de weg staat. Je wandelt door Brussel en bekijkt de stad als een groot laboratorium waar nieuwe technieken en methodes worden uitgetest. We verkennen wat werkt en niet, en wat we er verder mee kunnen doen.

Praktisch

Onze wandeling door Brussel is maximaal 2,5 kilometer lang.
We spreken af om 10u. voor de hoofdingang van het Centraal station, op het Europakruispunt. Dat is het autovrije plein bij de hoofdingang.

Bruksel Binnenstebuiten maakt gebruik van een audiosysteem tijdens de tours. De gids heeft dan een zendertje met microfoon, en de deelnemers ontvangen bij de start een ontsmet ontvangertje. Deelnemers brengen zelf oortjes mee en gebruiken die. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.

Moest je problemen hebben de dag zelf, kan je bellen naar ons secretariaat op 015/444 100. Laat zeker tijdig weten moest je verhinderd zijn.

Sessies

 • di 24 mei '22
  10:00 - 13:00
  Station Brussel-Centraal - Default

Locatie(s)

 • Station Brussel-Centraal Europakruispunt 2
  1000 Brussel Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 9
 • Uitzonderingstarief
  € 2

Begeleiding

Bert De Bisschop

Meer over Bert De Bisschop

In samenwerking met

 • Brukselbinnenstebuiten vzw