Proeven van... figurentheater spelen

© Sophie Nuytten

Start vrijdag 03 september 2021
19:00 - 21:00

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: 48 euro
Alle tarieven

Waar Conservatorium Mechelen
Melaan 3-5
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Treed binnen in de wondere wereld van het figurentheater. Ga op zoek naar de duizenden mogelijkheden van het poppen- en figurentheater. Een bruisend en magisch medium dat blijft verbazen. Wek in een handomdraai dode objecten tot leven en blaas er jouw levensadem in. Welke theaterpoppen bestaan er zoal? Hoe kun je ermee spelen? Ontdek de verschillende speeltechnieken en stijlen met poppen, figuren, objecten, maskers of schimmen. Belangrijk: zelf theaterpoppen maken kan je leren in de Academie voor Beeldende Kunsten in Mechelen! Je krijgt een kijkje in de coulissen van het poppen- en figurentheater. Van traditioneel tot hedendaags. Figurentheater zoals je het nog nooit eerder zag en dat in het grootste figurentheaterdepot van Vlaanderen: de Brusselpoort.


Je kan vier weken kennis maken met figurentheater spelen. Als je de smaak te pakken hebt, kan je na overleg met de lesgever inschrijven voor een heel schooljaar.


Je kan deze cursus betalen met 8 Koekoeks. Meer weten over de Mechelse Koekoek? Lees meer via https://avansa-regiomechelen.be/projecten/gemeenschapsmunt-mechelse-koekoek

Praktisch

Heb je na deze reeks de smaak te pakken en wil je je een jaar lang onderdompelen in deze materie? Schrijf je voor 30 september in bij het Conservatorium Mechelen (http://conservatorium.mechelen.be). Bezorg je inschrijvingsbewijs aan Avansa regio Mechelen en we betalen je deelnamegeld voor deze cursus terug.

Sessies

 • vrijdag 03 september 2021
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Brusselpoort
 • vrijdag 10 september 2021
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Brusselpoort
 • vrijdag 17 september 2021
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Brusselpoort
 • vrijdag 24 september 2021
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Brusselpoort

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  48 euro
 • UiTPAS met kansentarief
  10 euro

Begeleiding

Willem Verheyden

Willem Verheyden weet als geen ander door zijn jarenlange ervaring als artistiek leider bij DE MAAN…
Meer over Willem Verheyden

In samenwerking met

 • Conservatorium Mechelen