Proeven van... muziekgeschiedenis

© Conservatorium Mechelen

Start vr 3 september '21
19:00 - 21:00

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 48
Alle tarieven

Waar Conservatorium Mechelen
Melaan 3-5
2800 Mechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de cursus muziekgeschiedenis ontdek je een waaier van informatie over de ontwikkeling van de klassieke muziek. Je maakt er kennis met de muziekstijlen van de middeleeuwen tot vandaag. Ook krijg je heel wat mee over uitvoeringspraktijk, de belangrijkste muziekgenres, instrumenten, compositietechnieken en nog veel meer. Muziek beluisteren krijgt een heel belangrijke plaats in de les. Bij opera krijg je de uitvoering te zien en muziekpartituren worden op een groot scherm geprojecteerd zodat je meer inzicht krijgt in de muziek die je hoort. Niets gaat boven het live beleven van muziek, daarom gaan we een aantal keren per jaar op concertbezoek.


Je kan vier weken kennis maken met muziekgeschiedenis. Als je de smaak te pakken hebt, kan je na overleg met de lesgever inschrijven voor een heel schooljaar.


Je kan deze cursus betalen met 8 Koekoeks. Meer weten over de Mechelse Koekoek? Lees meer via https://avansa-regiomechelen.be/projecten/gemeenschapsmunt-mechelse-koekoek

Praktisch

Heb je na deze reeks de smaak te pakken en wil je je een jaar lang onderdompelen in deze materie? Schrijf je voor 30 september in bij het Conservatorium Mechelen (http://conservatorium.mechelen.be). Bezorg je inschrijvingsbewijs aan Avansa regio Mechelen en we betalen je deelnamegeld voor deze cursus terug.

Sessies

 • vr 3 september '21
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Leslokaal
 • vr 10 september '21
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Leslokaal
 • vr 17 september '21
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Leslokaal
 • vr 24 september '21
  19:00 - 21:00
  Conservatorium Mechelen - Leslokaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 48
 • UiTPAS met kansentarief
  € 10

Begeleiding

Arne Herman

Meer over Arne Herman

In samenwerking met

 • Conservatorium Mechelen