Tips

Houd het hoofd koel

Geen gebrek aan originele en creatieve ideeën bij ons lezerspubliek. Dat bleek duidelijk uit de reacties op de wedstrijd uit onze vorige nieuwsbrief.

Lanju fotografie p VBEW A Sk4o unsplash

We polsten naar jullie alternatieve verkoelingstips om de verzengende hitte van enkele weken geleden het hoofd te bieden, zonder daarbij naar milieubelastende airco’s of ventilatoren te grijpen. Een willekeurige tipgever werd beloond met een Dopper drinkbus, geschonken door concept store Supergoods eco + fair fashion in Mechelen.

Om jullie te wapenen tegen een nieuwe hittegolf geven we graag enkele van de ingezonden tips mee:

  • Vul je drinkbus met een lekkere, zelfgemaakte smoothie en leg die even in de diepvries (niet te lang!): een ijskoude, gezonde en duurzame verfrissing gegarandeerd voor onderweg
  • Op vakantie of thuis zorg ik altijd voor een voorraadje washandjes of doekjes in de diepvriezer. In je nek of op je voorhoofd geven ze instant verkoeling. Na gebruik opnieuw de diepvries in en na een uurtje zijn ze weer lekker verfrissend.
  • Vul je drinkbus met kraantjeswater (niet tot aan de rand!) en leg hem een nachtje in de diepvries. Neem het bevroren water in een isoleertasje mee op pad en geniet de hele dag van heerlijk fris water.
  • Voor de mensen met groene vingers: plant een druivenplant naast je raam en leid hem om je venster heen. De plant wil maximaal zonne-energie opvangen waardoor de takken en de bladeren de zon zeer efficiënt afblokken. Binnen blijft het heerlijk koel koel én je wordt beloond met gratis druiven.
  • Eenvoudig maar zo doeltreffend: je voeten in een koud voetenbadje en een koude, natte handdoek rond je hoofd, zalig!


Datum bericht ma 5 juli '21