Nieuws

Welkom in Lier zoekt helpende handen

Wanneer je verhuist, is het fijn om warm verwelkomd te worden door je nieuwe buren. Zij kunnen je de belangrijkste zaken over je nieuwe woonplaats bijbrengen, zodat je je snel thuis voelt.

Visit Lier
© Visit Lier

In Lier komen er elk jaar nieuwe Lierenaars bij, maar sommigen onder hen zijn niet enkel nieuw in Lier, maar ook nieuw in België. Voor hen loopt het leren kennen van de nieuwe omgeving, gebruiken, taal, mensen… niet altijd even vlot.

Met het project Welkom in Lier is de stad zoek naar mensen die deze nieuwe Pallieters wegwijs kunnen maken in de stad. Door hen kennis te laten maken met de mooiste plekken, nuttigste adresjes, en handigste weetjes voelen zij zich vast snel thuis!

Samen met de inburgeraar geef je als inburgeringsbuddy vorm aan een traject met als doel het leren kennen van nieuwe mensen, diensten en organisaties, cultuur, en al de andere zaken die Lier in petto heeft. Lees de volledige vacature hier.

En er is meer! Welkom in Lier biedt inburgeraars de kans om te proeven van de werking van organisaties in het Lierse. Daarvoor is de stad ook op zoek naar vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen inzetten om nieuwkomers wegwijs te maken in een thema waar ze interesse in hebben (cultuur, sport, vrijetijdsaanbod, verenigingen, ...) Als vrijwillige stagecoach ondersteun je een inburgeraar die een netwerkstage zal lopen binnen een organisatie of thema waar je bekend mee bent. Lees de volledige vacature hier.

Stockbeeld samenwerking

MEER WETEN?

Kandidaat vrijwilligers kunnen met hun vragen terecht bij Steven van Daele via welkominlier@lier.be.

Datum bericht dinsdag 02 maart 2021