Bos(S)maken

Voedselbossen raken steeds meer ingeburgerd: wie wil er nu géén eetbare groene oase aanleggen? Zo'n bos is immers een slimme combo voor mens en natuur! Iets voor jou? De Avansa-centra zetten je graag op weg.

  • Foto webinar
  • Schermafbeelding 2020 09 30 om 11 46 54 800x435

Introductie in de smakelijke wereld van de bosrand

Voedselbossen zijn een hot, vrij nieuw fenomeen. Tijd om alle basics nog eens op een rijtje te zetten. Op donderdag 7 oktober organiseren we samen het webinar Wat is een voedselbos? Pionier Wouter Van Eck vertelt hoe hij kijkt naar voedselbossen en hoe je zelf aan de slag kan. In welke Avansa-regio je ook woont, op 7 oktober kan je een voedselbos-intro meevolgen vanuit je eigen zetel.

Bossmaken in de Mechelse regio

Deze herfst schotelen we je in onze regio twee activiteiten voor die aansluiten bij het Voedselbos thema.

Voel je jouw groene vingers kriebelen? Wees van harte welkom!

Duurzaamheidgezondheid

NOG MEER VOEDSELBOS?

OpdeplekvandeSON vzw en partners organiseren in Mechelen een voedselboscursus op maat van mensen in de stad. Droom je van een eetbare bostuin? Of wil je als vrijwilliger mee de kweekplek onderhouden?