November 2020 - …

Banktontakt wandelingen

Elke dag even buiten bewegen heeft een positieve impact op ons mentaal en fysiek welbevinden. In tijden van afstand, minder sociale contacten en andere stress, is dit extra belangrijk.

Will paterson zb13 N8 E Dj GE unsplash 1
© Will Paterson via Unsplash

Kortom, wandelen is een ideale en veilige manier om onze veerkracht een boost te geven.

Onder de noemer ‘Bankontakt’ werkte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver met ons vier veerkrachtige wandelingen uit. Het gaat om korte wandelingen langs verschillende rustbanken. Aan de banken staan inspirerende bordjes om het geestelijk welzijn een duwtje in de rug te geven. De wandelingen zijn ook ideaal voor personen die wat moeilijker te been zijn en geen lange wandelingen aankunnen. Met Bankontakt willen we ook laagdrempelig sporten promoten.

  • De eerste wandelroute Bankontakt Centrum is klaar om uit te testen. Aan elke bank die je onderweg tegenkomt, kan je genieten van mooie woorden door de hand van Lieve De Meyer. De wandeling start achter het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver en is ongeveer 5 kilometer lang, goed voor 10.000 stappen.
  • De tweede wandelroute loodst je door Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Tijdens deze wandeling laat de Geluksdriehoek je nadenken over je dagelijkse leven. Ook deze wandeling is ongeveer 5 km lang, goed voor 10.000 stappen.
  • Ook de omgeving Elzestraat komt aan bod. Ontdek deze wandeling van 6.500 stappen, goed voor ongeveer 5 km.

Later dit jaar voorjaar volgt Pasbrug-Nieuwendijk.

Maak je tijdens je wandeling een leuke foto? Deel je beelden gerust online met de hashtag #SKWleeft of #VeerkrachtigdoorSKW!

Bankontact sint katelijne waver

WEGBESCHRIJVING WANDELROUTES

Download de digitale wandelbrochures via de links hierboven of de link onderaan. De wandelingen zijn ook ter plaatse aangegeven met pijltjes.

In samenwerking met

  • Gemeente Sint-Katelijne-Waver