Januari 2021 - december 2021

Maak het mee met Geknipt

Geknipt is een onafhankelijk samenwerkingsverband van enkele sociaal-culturele organisaties en welzijnspartners in de Mechelse regio. Ook Avansa maakt deel uit van dit collectief. Elk jaar zet Geknipt op 17 oktober het nationale thema van het Netwerk tegen Armoede in te kijker.

The Neverending Park
© Hof van Busleyden - Fotograaf: Sophie Nuytten

Dit jaar is dat thema ‘samen mee-maken'. De waarde van keuzevrijheid staat centraal. Want zelf kunnen bepalen hoe je je eigen tijd invult, is broodnodig. Daarom biedt Geknipt op 17 oktober in Mechelen een waaier aan culturele- en vrijetijdsactiviteiten aan. Bezoekers van De Keeting en De Lage Drempel, verenigingen waar armen het woord nemen, stelden mee het programma samen. Aanbieders van en deelnemers aan dit soort activiteiten kunnen die dag ook met elkaar in dialoog gaan, zodat ze elkaar in de toekomst nog kunnen vinden. Via de websiteblog communiceren we in de nabije toekomst over het volledige programma.

De samenwerking deint uit en krimpt in naargelang het gekozen thema. Dit jaar vervoegen de volgende partners ons: Cultuurcentrum Mechelen, Cultuurraad Mechelen, kunstencentrum nona, ARSENAAL/LAZARUS en het Internationaal Comité.

En er is meer: De Keeting ging de afgelopen twee jaar rond dit thema aan de slag. Bezoekers gaven toen heel wat drempels aan die zij ervaren bij activiteiten in hun vrije tijd. Stad Mechelen maakte subsidies vrij om tegemoet te komen aan deze input. Onder de naam ‘Onder culturele bruggen’ slaan enkele Mechelse partners de handen in elkaar. Hun doel is om drempels weg te werken en zo elke Mechelaar toegang te bieden tot het vrijetijds- en cultuuraanbod van de stad. Wordt vervolgd!

Mechelse koekoek11

UiTPAS en Koekoek

Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, kan in Bornem, Mechelen, Nijlen en Lier gebruik maken van de UiTPAS met kansentarief. Daarmee kan je aan een sterk verminderd tarief terecht bij culturele en vrijetijdspartners.

Mechelaars kunnen bij Avansa ook betalen met de ‘Mechelse Koekoek’. Die gemeenschapsmunt kan je verdienen door je in te zetten voorde buurt of bij deelnemende organisaties.

In samenwerking met