Januari 2021 - december 2021

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek is een gemeenschapsmunt die mensen en organisaties wil stimuleren om samen te werken. Deze werking is een initiatief van De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen.

Mechelse Koekoek
© Combi Maison

Burgers kunnen koekoeksmunten verdienen door zich in te zetten voor hun buurt of voor deelnemende Mechelse organisaties. Dit is een goede zaak voor de samenhorigheid en ook de financiële winst werkt motiverend. Via de Facebookpagina van De Mechelse Koekoek zie je waar je munten kan verdienen én gebruiken.

Marc Malfait is bezoeker van De Keeting en bedacht mee het concept van deze gemeenschapsmunt. Op de website van Muntuit, netwerk voor gemeenschapsmunten, vertelt hij trots hoe hij de munt verdient en gebruikt.

Sinds 2019 kunnen deelnemers de koekoek ook bij Avansa regio Mechelen gebruiken om zich in te schrijven voor vormingen in Mechelen. Hieronder vind je een overzicht van al onze activiteiten die je met de gemeenschapsmunt kan betalen. Contacteer ons wanneer je de gemeenschapsmunt wil inzetten om jouw deelname te betalen.

In samenwerking met