Januari 2020 - …

Welzijnsbevordering in de Mechelse regio

Er beweegt in de welzijns- en gezondheidssector heel wat rond mentaal welzijn en gelukkig zijn. De focus ligt daarbij vooral op het oplossen van problemen en minder op het voorkomen ervan. Maar wat zou het betekenen als het werkveld zich meer toespitst op het promoten van mentaal welzijn? En, kunnen lokale besturen, scholen, bedrijven, organisaties, … daarin een rol spelen?

13102021 Avansa Mechelen080
© Avansa - Foto: David Legrève

De werkgroep Welzijnspromotie Emergo-Netwerk, met o.a. Avansa en Logo Mechelen als leden, neemt het initiatief om structureel op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen. De werkgroep is sinds enkele jaren actief in de Mechelse regio als onderdeel van het samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg Emergo.

Hoe maken we samen onze regio gelukkig?

Tijdens een studievoormiddag op 21 oktober zochten we naar antwoorden op op de vraag hoe de samenleving er mee voor kan zorgen dat inwoners zich beter in hun vel voelen. Een belangrijke pijler daarbij is dat we afstappen van het idee dat er pas rond welbevinden moet gewerkt worden wanneer het onder druk staat.

Net omdat we tijdens deze bijeenkomst een warm pleidooi voeren voor welzijnsbevordering vanuit de brede samenleving, nodigden we ook organisaties buiten de welzijns- en gezondheidssector uit.

13102021 Avansa Mechelen001

PROGRAMMA EN VERSLAG

Ontdek via de volgende links welke lezingen en inspiratiesessies in oktober op de planning stonden. We blikken ook terug en delen enkele sfeerbeelden, een videopresentatie met een kader voor welzijnsbevordering, en een voorbeeldactie.

De studievoormiddag is geen eindpunt, integendeel: we blijven met de werkgroep verder timmeren aan een gelukkige regio. Noteer alvast 7 oktober 2022 in je agenda! Dan organiseren we vanuit de werkgroep een netwerkmoment boordevol inspiratie rond welzijnsbevordering.

Ontdek hieronder blogposts en activiteiten over welzijnsbevordering voor partners.

Meer weten? Samenwerken?

Contacteer ons!

Wil je aan de slag rond welzijn en veerkracht, maar kan je wat handvaten gebruiken? Wil je meer info of een idee aftoetsen? Educatief Medewerker Ellen staat voor je klaar. Aarzel niet om haar te contacteren!

Ellen Van Looy

Educatief Stafmedewerker Meer info

In samenwerking met