Vitamine Toekomst

De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

Vitamine T gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan boeiende online events met sprekers van formaat. Een boost voor een hoopvolle toekomst.

Op maandag 17 mei ontvangen we Carolyn Steel. Voor haar is voedsel geen voorwaarde om te leven, het is de essentie van het leven zelf. Het is de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Voedsel verbindt ons met elkaar en met de wereld. Maar de huidige productie- en consumptiepatroon weegt zwaar op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit … Toch schrijft Carolyn: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.” Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Je ontdekt het binnenkort! Schrijf je in via vitaminetoekomst.be.

Als we goed eten, zijn we op weg naar een goed leven
Carolyn Steel
Carolynsteel