Wat doen we?

Avansa regio Mechelen versterkt en verbindt volwassenen via diverse projecten en vormingen. Met frisse moed streven we naar een duurzame en solidaire maatschappij. Iedereen mee aan boord. Samen naar beter.

Avansa staat synoniem voor een boeiend vormingsaanbod. Zo geven we jou de kans om je in je vrije tijd verder te ontwikkelen. Ben je klaar om tijd te maken voor jezelf en jouw dromen? Heb je zin om je handen uit de mouwen steken tijdens een kook- of creatieve workshop? Trappel je om de mogelijkheden van je laptop of smartphone te ontdekken? Goesting in een culturele uitstap of boeiende lezing? Je bent bij ons aan het juiste adres.

Daarnaast houden we de vinger aan de pols van de samenleving. Wat leeft bij de inwoners en organisaties in onze regio, dat is wat telt voor ons. Rond die maatschappelijke thema's en ontwikkelingen ondernemen we actie. Zo helpen we via projecten mensen hun verhaal vertellen, creëren kansen tot ontmoeting en dialoog en ondersteunen mensen die het wat moeilijker hebben. De volgende thema’s zijn daarbij onze rode draad: burgerschap, diversiteit, duurzaamheid en mediawijsheid.

We zijn actief in twaalf gemeenten in de Mechelse regio: Bornem, Puurs-Sint-Amands, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Putte, Duffel, Lier, Berlaar, Nijlen en Heist-op-den Berg.

Avansa regio Mechelen maakt deel uit van een netwerk van 13 pluralistische sociaal-culturele organisaties, actief in evenveel regio's in Vlaanderen en Brussel. Ontdek onze gemeenschappelijke missie via www.avansa.be.