Wat doen we?

Avansa versterkt en verbindt mensen in de Mechelse regio via projecten en vormingen. Leren van én met elkaar, dat is waar we voor gaan. We streven naar een duurzame, solidaire en inclusieve maatschappij. We nemen iedereen mee aan boord en gaan zo samen naar beter.

We houden de vingers aan de pols in de Mechelse regio. Wat leeft bij inwoners en organisaties in onze regio is wat telt voor ons. Rond die thema’s ondernemen we actie. We creëren via projecten kansen tot ontmoeting en dialoog, en maken ruimte voor de verhalen van mensen. De volgende thema’s zijn daarbij onze rode draad: burgerschap, diversiteit, duurzaamheid, mediawijsheid en zorgen voor jezelf én elkaar.

Ook via vormingen laten we mensen leren van en met elkaar. Ons aanbod komt voort uit samenwerkingen of projecten rond onze prioritaire thema’s. Speciale aandacht gaat naar een toegankelijk aanbod rond mediawijsheid, digitale kloof en duurzaamheid.

We zijn actief in twaalf gemeenten in de Mechelse regio: Bornem, Puurs-Sint-Amands, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Putte, Duffel, Lier, Berlaar, Nijlen en Heist-op-den Berg.


Avansa regio Mechelen maakt deel uit van een netwerk van 13 pluralistische sociaal-culturele organisaties, actief in evenveel regio's in Vlaanderen en Brussel. Ontdek onze gemeenschappelijke missie via www.avansa.be.