Duurzaamheid

Ben jij bereid tot meer duurzaamheid?

Mei heeft dit jaar heel wat in zijn mars: open terrassen, stijgende temperaturen, drie feestdagen en uiteraard de campagne ‘mei plasticvrij’. Voor ons is deze campagne de perfecte aanleiding om enkele duurzame topics aan te kaarten. In deze blog vind je straffe initiatieven en nuttige tips op het ecologisch verantwoorde menu. Veel leesplezier!

49486294333 7f6acc98bd k

Mei plasticvrij

De kwestie rond plastic vervuiling leeft enorm. Veel mensen willen het anders, maar weten niet goed wat ze concreet kunnen veranderen. Deze campagne wil iedereen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn. Meer info over de campagne vind je hier.

Statiegeldalliantie

In Nederland is het al zo ver, daar betalen ze statiegeld op plastic flessen. In België hebben we dat helaas nog niet voor elkaar gekregen, maar we zijn wel op de goede weg! Tal van organisaties en invloedrijke personen hebben zich al achter de statiegeldalliantie geschaard. Ook Avansa regio Mechelen heeft getekend voor dit initiatief. We moeten blijven duwen om dit op de agenda van de overheid te krijgen. Lees hier hoe de campagne werkt en wat jij kan doen.

Test-talk: geplande veroudering

Gaan onze spullen sneller stuk dan vroeger? Gooien we graag dingen weg omdat we geobsedeerd zijn door nieuw en beter? Of omdat producenten ons liever nieuw - zogezegd beter - verkopen in plaats van onze spullen tegen een schappelijke prijs te herstellen? En maakt die wegwerpcultuur onze wereld niet kapot? In deze podcast zoekt Test-Aankoop het uit.

Eco-applicaties op je smartphone

In het tijdperk van smartphones is er een app voor alles dat je nodig kan hebben. Ook voor een ecologische levensstijl bestaan er applicaties die je kunnen helpen. Ben je nieuw in de wondere wereld van ecologie of heb je nog wat tips nodig om je nieuwe smartphone te vullen? Deze 6 apps zullen ongetwijfeld handig van pas komen. Van ethisch shoppen, tot duurzame voeding en zelfs dagelijkse tips en tricks, deze apps denken aan alles!

50040472712 956d25c06b w

Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Wij proberen je via praktische workshops of lezingen op weg te helpen om kleine of grotere duurzame stappen te zetten. Doe je mee? Neem een kijkje in ons aanbod!

Datum bericht di 4 mei '21