Iedereen aan boord

Brieven naar de gevangenis

In het najaar van 2022 konden inwoners terecht in de bibliotheken van onze regio om brieven te schrijven . Al schrijvend gingen we in dialoog met gedetineerden van de Mechelse gevangenis.

DSC04389

We zochten manieren om verbinding te maken met elkaar, in de vorm van brieven. Schrijfcoah Peter de Voecht bracht de brieven over en weer. Van de gevangenis op de Liersesteenweg naar de bib van Mechelen, Lier, Bonheiden, Putte en Nijlen. Peter begeleidde de deelnemers bij het schrijfproces. Van buiten naar binnen, van binnen
naar buiten, over de muren heen van onze eigen denkbeelden over 'de andere’. Om op die manier te zoeken naar wat ons bindt en gesloten werelden een stukje te openen.

Gedachten van de deelnemers vonden een weg van hun hoofd naar het papier. We koesteren ze in een publicatie om zo te blijven bestaan als herinnering.

DSC04468

Publicatie Dialoogvliegers

Lees enkele brieven en fragmenten in de publicatie Dialoogvliegers. Dat kan digitaal via de link onderin. Wie graag op papier leest, kan een gratis exemplaar ophalen bij het Avansa onthaal. En dat zolang onze voorraad strekt.

Datum bericht di 2 mei '23