Iedereen aan boord

Dit was Rondom Prison

De muren van een gevangenis roepen vragen op. Ook het onbegrip tussen beide werelden is groot. Daarom verbinden we met Rondom Prison het dagelijkse leven binnen én buiten de gevangenis met elkaar.

31351803645 083b5b3e5e o

Ook dit voorjaar gaven we de kans aan geïnteresseerde burgers, gevangenispersoneel en gedetineerden om kennis te maken met elkaar en elkaars denkbeelden over misdrijf, straf en gevangenschap. Hoe een (gevangenis)straf er moet uitzien is immers niet alleen een vraag voor justitie.

Tijdens zes sessies namen we een groep enthousiaste deelnemers mee achter de muren van de Mechelse gevangenis en het Transitiehuis. We maakten samen tijd voor getuigenissen, ontmoeting en gesprek.

Enkele deelnemers getuigen over de impact van het traject en hun kijk op conflict en herstel:

  • "We vonden de reeks heel interessant. Zeker de avond waarop we in gesprek konden gaan met gedetineerde mannen, vonden wij heel waardevol.
  • "Rondom Prison is een zeer verhelderend en boeiend traject. Het heeft mijn ogen verder geopend en me overtuigd dat we als maatschappij niet goed bezig zijn rond straf en herstel. Er zijn dringend meer middelen nodig voor dialoog, om te werken aan een reïntegratie in de maatschappij, om mensen opnieuw volop mens te kunnen laten zijn, om... zoveel meer. Dat het Transitiehuis een goede inspiratiebron mag zijn. Dat samen meewerken aan een nieuwe kans, dat intensieve begeleiding, dat respect en dialoog ... iedereen kan helpen.
  • "Rondom Prison is een echte eye-opener waarin 'onbekend is onbemind' en de menselijkheid overstijgt... Bedankt voor deze wake-up call!"
Dialoog, respect en samenwerken aan nieuwe kansen kan iedereen helpen
Deelnemer
O Dancer down

DIALOOG

Rondom Prison maakt deel uit van het Dialoog project. 13 Avansa centra gaan op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel. Lees meer over het project en bijhorende activiteiten via de projectsite.

Datum bericht di 12 april '22