Duurzaamheid

Duurzame adressen in en rond Mechelen

Steeds meer mensen nemen zich voor om bewuster om te gaan met mobiliteit, wonen, consumeren en voeding. Maar waar en hoe begin je daarmee? Gelukkig bruisen Mechelen en haar omgeving van duurzame ideeën en adressen!

Vraag je je af waar je terecht kan om je laptop te herstellen, welke kapper geen toxische producten voor mens en milieu gebruikt of waar je je auto waterzuinig kan laten wassen? Je ontdekt deze en vele andere duurzame adressen op de Transitiekaart. Van lekker eten en shoppen tot klussen en tuinieren: het kan anders!

Snuister door de verschillende thema's en adressen via Google Maps. Wie graag een papieren kaart heeft, kan ons contacteren om een gratis exemplaar aan te vragen.

De kaart kreeg in 2019 een laatste grondige update. Tussendoor werken we de kaart regelmatig bij. Ontdek je een ontbrekend initiatief? Laat het ons zeker weten!

De kaart kwam tot stand via een samenwerking tussen Avansa regio Mechelen en de stad Mechelen in het kader van het Stroom-project, en met subsidies van Mechelen Klimaatneutraal en Vlaanderen Circulair.

Transitiekaart kopie

TRANISTIEKAART

Download hieronder de pdf-versie van de kaart met duurzame adressen.

Datum bericht ma 15 februari '21