Diversiteit

Fietstour De Mensen Maken de Stad

Meer dan twee jaar lang verzamelde ‘De Mensen Maken de Stad’ verhalen over Mechelen en haar inwoners. Als kers op de taart, kan je op 16 locaties in de stad prachtige, levensgrote portretten bewonderen.

De Mensen Maken De Stad
© Karin Van Hees

Bij elke foto hoort uiteraard een persoonlijk verhaal. Die verhalen kan je te voet of via een georganiseerde fietstocht ontdekken. In de app van Visit Mechelen vind je een uitgestippelde wandeling. De papieren brochure met verhalen kan je opvragen aan het onthaal van het Huis van de Mechelaar, het Sociaal Huis, bij UiT in Mechelen en bij de verschillende dienstencentra in dorpshuizen. Een overzicht van de fotolocaties vind je hier.

Fietstour met gids

Nog tot eind september nemen Kaat en Iris van de Fietsgids je al fietsend mee langs de portretten. Ze vertellen je graag de verhalen van de mensen achter de portretten. Na elke fietstour ontmoet je één van de inwoners die op de foto’s staan. Zij vertellen je zelf hun verhaal en je krijgt de unieke gelegenheid om met hen in gesprek te gaan. Ontdek alle data en praktische info op de website van De Mensen Maken de Stad.

DSC7306

MAAK KANS OP EEN DUO-TICKET

Zin om op je fiets te springen en de verhalen te ontdekken? Maak kans op één gratis duo-ticket voor de tour op 19 of 26 september. Mail ons voor 3 september de naam van het gebouw dat je op de campagnefoto rechts ziet. Op maandag 6 september contacteren we de winnaar!

Datum bericht di 17 augustus '21