Duurzaamheid

Graag gegeven!

Het eindejaar staat traditiegetrouw in het teken van cadeautjes: Sinterklaas, Kerstmis en nieuwjaar zijn dé momenten om op zoek te gaan naar leuke pakjes. Winkelstraten en webshops worden overrompeld. Dat terwijl er al zoveel spullen ongebruikt in onze kasten liggen. Het weggeven van spullen is de ideale manier om te consuminderen in plaats van te consumeren. Dat is voordelig, maar ook goed voor een duurzame toekomst met een kleinere afvalberg.

Diette henderson egm Eb0 Hgtg U unsplash

Nog een jaartje wachten op de Geefkast bij Avansa

Via een geefkast kan je eenvoudig spullen wegschenken. Vol goede moed verheugden we ons op de terugkeer van de geefkast bij Avansa. Helaas is het ook dit jaar voor ieders gezondheid geen goed moment om alle schenkers met open armen te ontvangen. Wie graag geeft, kan gelukkig terecht bij de Kringwinkel of een lokale GIFT-groep op Facebook. Daarnaast hebben wij nog wat inspiratie te geef om er een warm én duurzaam eindejaar van te maken!

  • Een zetje in de goede richting
    Familie en vrienden overladen de kinderen vaak met pakjes tijdens de feestdagen. Met de beste bedoelingen. Alleen, het is vaak echt té veel. En de spullen die ze krijgen zijn vaak niet ecologisch en van slechte kwaliteit. Of ze worden het snel beu. Hoe gaan we hiermee om zonder hen te kwetsen? Sustainable Family weet raad en schreef een brief die je zelf aan je familie en vrienden kan sturen. Je kan hen zo op een fijne, positieve manier een zetje in de goede, duurzame richting geven. Lees de brief hier.
  • Geven maakt je blij!
    Heb je geen idee wat er op je verlanglijstje moet? Maak een organisatie blij en vraag om een gift! Wat dacht je bijvoorbeeld van een geschenk ten voordele van de natuur? Lees meer op de website van Natuurpunt.
  • Geef een ervaring cadeau
    Een cadeau hoeft niet per sé tastbaar te zijn. Een ervaring kan je delen én blijft langer nazinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duurzame workshop bij verpakkingsvrije winkel Kabas?
Noah buscher x8 Z Stuk S2 PM unsplash

Ook bij Avansa staan er regelmatig duurzame activiteiten op de planning. Denk aan wandelingen langs groen in de stad of een workshop om zelf je eigen verzorgingsproducten te maken.

En ook wij houden we van het plezier van ‘geven’. Maak je graag kans op een Avansa cadeaubon van € 20? Bezorg ons jouw duurzame eindejaarstip voor 20 december.

Datum bericht do 9 december '21