Duurzaamheid

(H)eerlijk eten op je bord

Sta jij al 'ns stil bij wat er op je bord beland en waar dat voedsel vandaan komt? Of ontdekte je de voordelen al van bewust en lokaal voedsel kopen?

RS1212 Thomas De Boever Mitte 14 scr
© Thomas De Boever

Korte keten of rechtstreekse verkoop op de boerderij geeft de macht terug aan de consument én aan de producent. Je draagt zo bij aan een gezonder voedselsysteem. Wil je meer weten over gezonde voeding en eerlijke handel? We serveren je dit voorjaar twee activiteiten waar de korte keten centraal staat:

  • Woensdag 2 februari - In Perspectief - Korte Keten (afgelast*)
    Tijdens deze lezing ontdek je de voor- en nadelen van korte keten. Spreekster Sofie Vanthournout helpt je op weg om je eigen voetafdruk te verkleinen. Zo draag je bij aan de oplossing voor een groter probleem.

    * De lezing is helaas afgelast omwille van ziekte van de spreker. We zoeken een nieuw moment waarop deze activiteit kan doorgaan.


  • Vrijdag 11 maart - Korte Keten en afvalvrij winkelen
    Verken met ons de leukste lokale adressen met de fiets! We houden halt op enkele opmerkelijke plaatsen die gezonde voeding en eerlijke handel vooropstellen. Denk aan samentuinen en composteren in de stad, traag rijzend brood, ...

Honger gekregen? Klik door op de titels en aarzel niet om je in te schrijven. Dat kan trouwens ook telefonisch of via e-mail.

De Mensen Maken De Stad

MEER DUURZAME ACTIVITEITEN?

Snuister door ons aanbod van lezingen en workshops.

Datum bericht wo 26 januari '22