Iedereen aan boord

In dialoog over misdaad, straf en herstel

Dat een misdrijf alles verandert, is zeker. Slachtoffers, daders en hun families dragen vaak levenslange gevolgen. Oog om oog, tand om tand? Laat ons liever in dialoog gaan en zoeken naar verbinding en herstel.

Dialooggroepen

In heel Vlaanderen gaan dialooggroepen van vrije burgers en gedetineerden hierover in gesprek. Ook in Mechelen starten we de dialoog op, samen met deelnemers van het Transitiehuis in Mechelen. In een Transitiehuis nemen veroordeelden opnieuw de regie van hun leven in handen, in functie van hun terugkeer naar de maatschappij.

We horen ook graag jouw stem hierover: wat wil je graag beter begrijpen? Wat raakt je of vind je moeilijk? Deze gesprekken staan open voor iedereen die constructief in dialoog wil gaan over misdaad, straf en herstel. Je hebt geen enkele voorkennis nodig om deel te nemen.

Kunnen we streven naar herstel voor zowel slachtoffer, dader en samenleving?

Deelnemen is gratis, maar inschrijven noodzakelijk. Klik verder naar de inschrijvingspagina om deel te nemen aan de sessies op 17 april, 2 en 15 mei.

De inzichten uit deze dialoogsessies worden meegenomen naar een herstelconferentie op 23 november 2023. Deze herstelconferentie formuleert aanbevelingen voor een samenleving gericht op herstel.

Campagnebeeld Iedereen levenslang c GBL Avansa

IEDEREEN LEVENSLANG?

Ben je geboeid door dit thema? Wil je nadenken over dit onderwerp? Wat je mening ook is: luisteren en praten met elkaar is een eerste stap. In de podcast 'Iedereen levenslang' maak je kennis met persoonlijke, bloedeerlijke en beklijvende getuigenissen van ex-gedetineerden, slachtoffers, een gevangenisdirecteur,... Ze confronteren ons met het leven binnen, buiten en nà de gevangenis.

Datum bericht wo 5 april '23