Diversiteit

In dialoog over samenleven

De wereld verandert voortdurend. Ook in onze regio is diversiteit een realiteit. Door elkaar te leren kennen en in dialoog te gaan, maken we ruimte voor herkenning en begrip voor elkaar. Op die manier effenen we de weg naar een gedeelde toekomst.

De Mensen Maken De Stadc Stad Mechelen Fotograaf Gil Plaquet 2

'Samenleven in diversiteit' is een belangrijke pijler in de werking van Avansa. We creëren mee kansen tot ontmoeting en dialoog en ondersteunen initiatieven die hierop inzetten. Ben je geboeid door dit thema en wil je je blik verruimen? Misschien zijn de volgende activiteiten wel iets voor jou! Klik door op de titels voor meer info.

  • Zondag 27 maart - 11.30-18.00 u.
    Gespreksdag 'Mechelen Dekoloniseert'

    Mechelen wil een plaats zijn waar iedereen zich herkent en kan thuis voelen. Ruimte geven aan verschillende visies en stemmen is daarbij essentieel. De stad wil via dialoog het gesprek aangaan over de invulling van de publieke ruimte, en meer bepaald de koloniale verwijzingen in die ruimte. Wat willen we ermee doen? Hoe beslissen we hierover? Wie hier graag mee over nadenkt, is welkom op de gespreksdag 'Mechelen dekoloniseert'.

  • Dinsdag 29 maart
    Gluren bij de buren

    Wie zijn onze nieuwe buren in de gemeente? Welk aandeel hebben zij in de bevolking van Sint-Katelijne-Waver? Mensen met een buitenlandse afkomst kwamen naar hier om een nieuw leven te starten. Maak kennis met hen! Proef de gerechten uit hun geboorteland.
DSC09941k

DE LEESWERELD

Ben je of ken je iemand die Nederlands wil oefenen en graag boeken leest? Dan is De Leeswereld iets voor jou! Je kan babbelen over boeken in de bibs van Heist-op-den-Berg en Lier.

Datum bericht ma 21 maart '22