Lezingenreeks

Lezingen die je blik verruimen

Samen met de bibliotheken uit onze regio programmeren we elk seizoen boeiende lezingen die je blik verruimen. We verrassen je met een waaier aan thema's en sprekers. Heb je zin om wat nieuws op te steken? Ontdek de onderwerpen waarover jij deze lente kan bijleren!

Blikopener

De Blikopener lezingen gaan door in of rond de verschillende bibs van onze regio. We slaan hiervoor de handen in elkaar met de bibliotheken van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver. Je betaalt voor elke lezing € 5.

In Perspectief

De lezingen van In Perspectief gaan door in Het Predikheren, de Mechelse bibliotheek. Deze lente koppelen we aan elke lezing een uitstap! Je kan de lezingen uitstappen combineren, maar dat hoeft niet. We verwijzen je onderaan de pagina door naar de uitstappen. Opgelet: de inschrijvingen voor de lezingen lopen via Het Predikheren. Voor de uitstappen schrijf je in via Avansa. We verwijzen je in de links hieronder door naar de juiste plek!

 • woensdag 20 april
  Het Sigmaplan

  Ontdek de laatste stand van zaken over waterbeheersing in de Mechelse regio.
 • woensdag 4 mei
  Op weg naar een plasticarm leven

  Er is geen 'weg' in wegwerp... Emilia Cantero reikt je 9 belangrijke redenen aan om voor plasticvrij te gaan. Dat hoeft trouwens helemaal niet moeilijk te zijn!
 • woensdag 18 mei
  Korte keten
  Vind jij het ook moeilijk om in de supermarkt de juiste keuze te maken? Weet jij waar je voedsel vandaan komt? Je voedsel rechtstreeks bij de producent ervan kopen, heeft veel voordelen. Je ontdekt ze tijdens deze lezing!
 • woensdag 1 juni
  Natuur op doktersvoorschrift

  Meer en betere natuur is niet alleen goed voor fauna en flora. Het draagt ook bij tot jouw gezondheid! Ontdek tijdens deze lezing wat de natuur voor jou kan betekenen.
 • woensdag 15 juni
  Kazerne Dossin
  Tijdens de laatste lezing van het seizoen laten we de eerste algemeen directeur van Kazerne Dossin aan het woord.
IP Natuurwandeling op doktersvoorschrift Wim Dirckx

TREK JE ER MEE OP UIT?

Deze lente krijg je de kans om elk In Perspectief onderwerp in de praktijk te ontdekken. Samen gaan we op stap of nemen we de fiets. Trek je er mee op uit?

Datum bericht wo 30 maart '22