Lezingenreeks

Lezingen die je blik verruimen

Met onze lezingenreeksen haken we in op thema's die leven in de maatschappij. We leren je de wereld beter begrijpen en voeden je met nieuwe inzichten. Klaar om iets nieuws op te steken?

Inspiratiemoment David Legreve 36
© Avansa - Foto: David Legrève

Ook dit najaar presenteren we je een divers aanbod aan boeiende lezingen in onze regio. Verwacht je in en rond Mechelen aan enkele bekende concepten en nieuwe reeksen die het ontdekken waard zijn!

In Perspectief

De lezingen van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. We brengen je dit najaar in contact met thema's als ongelijkheid, literatuur en ecologie. Opgelet: de lezingen én inschrijvingen gaan vanaf dit najaar door bij Avansa. We pasten ook de deelnemersprijs aan. Je betaalt nu per lezing € 5/1. Klik door naar het volledige aanbod.

Oorlog & Vrede

Op 7 oktober kent België al 78 jaar, 1 maand en 5 dagen geen oorlog meer. Dat is iets om bij stil te staan. Met het vierluik Oorlog & Vrede denken we na over wat oorlog is en hoe we de vrede hier kunnen bewaren. Ontdek hier de titels van deze nieuwe reeks.

Blikopener Jan Weynants 1

Op één uur wijzer

Het concept is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een korte en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen. Nadien krijg je de kans om al je vragen over het onderwerp te stellen aan een expert. Na exact 1 uur ronden we af en garanderen dat je wijzer naar huis gaat! Meer weten over het bestaan van buitenaardse wezens, de gevolgen van suiker, of de interpretatie van migratiecijfers? Ontdek het programma en neem deel in één van de regiobibliotheken.

Het Salon

Proef je graag van kunst en cultuur? Avansa en GC 't Blikveld presenteren je culturele lezingen om duimen en vingers bij af te likken. Dit najaar verdiepen we ons in de boeken van Chris De Stoop, één van de beste opera's van Mozart en het verhaal van Ötzi de ijsman. Opgelet: je kan enkel inschrijven voor de volledige reeks. Lees er hier meer over.

CP Watmaaktonsgelukkig Unsplash

CAFE PAROLE

Wat maakt ons gelukkig, of net ongelukkig? Over die vraag buigen we ons samen met auteur en Knack journalist Jan De Deken. Wees welkom in december voor een boeiende Café Parole!

Datum bericht ma 22 augustus '22