Duurzaamheid

Mei Plasticvrij

Noteer in je agenda voor de maand mei: ‘Mee het verschil maken voor onze planeet’. Dat lees je goed, volgende maand is het ideale moment om te schitteren als ecologische superheld. Want het is weer tijd voor mei plasticvrij, een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet ervan is eenvoudig: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen.

Mei plasticvrij

Waarom?

De corona-crisis heeft aangetoond dat mei plasticvrij helaas nog steeds relevant is. Het zwerfvuil stijgt schrikwekkend tijdens de quarantaine en globaal wordt er nog steeds méér plastic geproduceerd. Het zit in onze lucht, waterwegen en voedsel. Toch blijven we massaal inzetten op plastic verpakkingen alsof er niets aan de hand is. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen.

Avansa tekent mee voor duurzaamheid

Ook Avansa trekt in de maand mei voluit de groene kaart. Voor ons gaat het nog verder dan het consumeren van plastic. Duurzaamheid is een thema dat ons nauw aan het hart ligt, deze maand is het uitgelezen moment om dat extra in de verf te zetten.

Daarom pakken we in mei uit met met deze milieubewuste activiteit:

Met natuurlijke ingrediënten maak je al snel een verzorgingsproduct dat je op het lijf is geschreven. Een aantal van die producten heb je misschien zelfs al in je kast staan.

Eva toont je stap voor stap hoe je je eigen verzorgingsproducten kan maken zodat je achteraf thuis zelf aan de slag kan. Een douchesmoothie, shampoo en doucheschuim komen al zeker aan bod. Maar reken tijdens deze demo-workshop op nog veel meer tips en receptjes!

Jezelf ook eens verwennen met natuurlijke producten? Dan moet je hier wezen.

Bloggen voor het goede doel

Houd in mei zeker onze blogpagina en social media in de gaten. We brengen twee uitgebreide posts rond ecologische thema’s. We vinden het belangrijk dat je met deze thema’s zelf aan de slag kan. In plaats van enkel te vertellen waarom duurzaamheid belangrijk is, kiezen we resoluut voor de ‘do it yourself’ aanpak. We reiken tips en tricks aan om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo draag je zelf je steentje bij aan een duurzame maatschappij.

50040472712 956d25c06b w

Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Wij proberen je via praktische workshops of lezingen op weg te helpen om kleine of grotere duurzame stappen te zetten. Doe je mee? Neem een kijkje in ons aanbod!

Datum bericht vr 23 april '21