Duurzaamheid

Mei Plasticvrij

In de maand mei zetten we traditiegetrouw ons beste plasticvrije been voor. Het opzet is eenvoudig: we verminderen samen één maand ons gebruik van wegwerplastic. Want zoals je weet is er geen ‘weg’ in ‘wegwerp’…

49486294333 7f6acc98bd k

Doe je mee? We zetten je graag op weg met enkele boeiende activiteiten. Plasticvrij gaan was nog nooit zo leuk!

 • 04/05 - In Perspectief - Op weg naar een plasticarm leven
  Enthousiaste eco-expert Emilia reikt je zero-waste tips and tricks aan om plasticvrij te gaan. Ze geeft praktische tips, oplossingen en je leert inspirerende organisaties kennen.
 • 09/05 - Natuurlijke schoonheid in een handomdraai
  Leg jezelf in de watten met zelfgemaakte verzorgingsproducten! Tijdens deze workshop maak je een dagcrème, bodyscrub en lippenbalsem om mee naar huis te nemen.
 • 12/05 - Zero-waste tour
  Enthousiaste eco-expert Emilia neemt je mee op pad naar eco-vriendelijke adresjes zodat jij zalige producten en duurzame helden van Mechelen ontdekt!
 • 23/05 - Maak je eigen bijenwasdoek
  Bijenwasdoeken zijn een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief voor huishoudfolie en zilverpapier. Ze zijn mooi, fleurig en je maakt ze gewoon zelf. Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag.
Xce Kn Vw QS Mafh8 NP e1614261017267

MEER DUURZAME ACTIVITEITEN

Ken je Low Impac Man Steven Vroman al? Hij leeft al jaren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Onze partner Klimaan ontvangt Steven op 12 mei. Hij stelt zijn nieuw boek 'Amor Mundi' voor, een bijzonder verhaal over hoe we samen kunnen omgaan met de grote uitdagingen die op ons afkomen. Zin in een avond met spannende verhalen, humor en interactie met het publiek? Klik verder naar de kalender van Klimaan!

Datum bericht di 12 april '22