Iedereen aan boord

Op zoek naar verbinding en herstel

Conflicten zijn van alle tijden. Maar hoe gaan we ermee om? De Avansa-centra slaan de handen in elkaar en kiezen voor de weg van dialoog en herstel. We bedoelen daarmee een samenleving waarbij zowel aandacht is voor dader, slachtoffer als de samenleving zelf.

Https platform parcours cloud volumes avansa mzw DIALOO Gprojectpagina MET LOGO f1640077656

Via het project Dialoog willen we burgers uitdagen om na te denken over hoe de samenleving kan omgaan met betekenisvolle gerechtigheid.

Ook vanuit Avansa regio Mechelen geven we dit project mee vorm. Vanaf midden december kom je meer te weten over het vernieuwde Rondom Prison traject, waar je in het voorjaar van 2022 aan kan deelnemen.

Neem in afwachting daarvan zeker een kijkje naar de online activiteiten die onze Avansa collega's organiseren. Klik voor meer info op de titel van de activiteit.

 • 24/11 - Gedetineerden, familie en omgeving. Het belang van de band.
  Op deze avond gaan we dieper in op het belang van familie en omgeving voor gedetineerden. Door corona is dit allemaal nog veel duidelijker geworden.
  Partner, kinderen, ouders ... mochten niet meer op bezoek. Nochtans zijn ze een belangrijke schakel in het proces van de gedetineerde. Ze zijn vaak het belangrijkste netwerk als gedetineerden terug vrijkomen. We brengen een getuigenis van een familielid en een gedetineerde.

  Nemen deel aan het panelgesprek: een familielid van een gedetineerde, Maarten Vandenbemden (familiebegeleiding bij detentie) en Mania Caelen van de PSD (psychosociale dienst) gevangenis Hasselt.

 • 15/12 - Wat met de gevangenis(straf)? Twee gevangenisdirecteurs met elkaar in gesprek
  Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Intuïtief gaan we hiermee akkoord. Wie iets mispeutert, moet gestraft worden; soms horen criminelen in de cel. Maar is de gevangenis werkelijk het juiste antwoord op misdaad of vervreemdt ze haar bewoners steeds meer van de samenleving?

  Op 15 december gaan Hans Claus en Frans Douw met elkaar in gesprek over hun boek en hun visie op detentie. Ze nemen het publiek mee doorheen verschillende verhalen uit hun carrière en landen uiteindelijk bij enkele concrete en bijzondere aanbevelingen voor herstelgerichte detentie.
Dialoog blanco blauw

MEER OVER DIALOOG

Meer weten over het project? Neem een kijkje op de projectpagina!

Datum bericht wo 24 november '21