Nieuws

Van Vormingplus naar Avansa

Met veel trots verwelkomen we de naam Avansa! Het begin van dit nieuwe hoofdstuk is ook het einde van vele maanden voorbereidings- en onderzoekswerk achter de schermen. Met 13 centra, verspreid over Vlaanderen, zochten we naar een gemeenschappelijke naam. Een naam die uitdrukt waar we vandaag voor staan, al is onze werking niet identiek in elke regio.

Logos

Onze zoektocht kwam uit bij Avansa, afgeleid van avanceren, bevorderen, verdergaan, vooruitkomen, … We wachten niet af, we ondernemen actie en helpen de samenleving vooruit. Het logo visualiseert ook de verbinding met mensen en groepen. Met frisse moed streven we naar verandering: niet naar ‘meer’ wel naar ‘beter’. De baseline lag dan ook voor het grijpen: samen naar beter. Samen naar een duurzame, solidaire en democratische maatschappij.

Avansa regio Mechelen blijft synoniem staan voor een boeiend vormingsaanbod. Maar daarnaast gaan we verder met veel meer. We helpen via projecten mensen hun verhaal vertellen, creëren kansen tot ontmoeting en dialoog en ondersteunen mensen die het wat moeilijker hebben. De volgende thema’s zijn daarbij onze rode draad: burgerschap, diversiteit, duurzaamheid en mediawijsheid.

Met corona op de achtergrond staat Avansa voor nieuwe uitdagingen om de samenleving vooruit te helpen. Wij blijven zoeken naar manieren om samen naar beter te gaan. Daar kan je van op aan. En van zodra het veilig kan, ben je van harte welkom om samen te klinken op dit nieuwe verhaal.

Wil je graag meer weten over onze werking? Neem een kijkje op de pagina Over ons.

Mihai Moisa via Unsplash

Ontdek in ons gloednieuwe lentemagazine verschillende thema's en projecten waarmee we onze nieuwe naam waarmaken.

Ontving je voorheen ons gratis magazine nog niet? Geef ons een seintje en je krijgt in maart een boeiende portie leesvoer in jouw brievenbus!

Datum bericht wo 10 februari '21