Duurzaamheid

Veelzijdig duurzaam

Mensen kleine stappen laten zetten naar een duurzame levensstijl: daar gaan we voor! We tippen jullie daarom graag enkele boeiende, veelzijdige najaarsactiviteiten van partners waarbij duurzaamheid centraal staat.

Klimaatneutraal 140
© Stad Mechelen
  • Ko-Lab is een plek in Mechelen waar je kan samenwerken en leren van elkaar rond thema's als wetenschap, technologie, ambacht en kunst. De organisatie bestaat 5 jaar en viert dat een weekend lang met extra veel activiteiten. Het thema 'Right to repair' staat daarbij centraal. Want, spullen en gebruiksvoorwerpen herstellen kan je leren! De planeet zal je trouwens heel dankbaar zijn. Ontdek alle activiteiten van het feestweekend (22-24 oktober) via deze link.
  • Wil je comfortabel én energiezuinig wonen? Of wil je die hoge energiefactuur aanpakken? Laat je informeren en inspireren over zonnepanelen, thuisbatterijen, duurzaam verwarmen of circulair verbouwen. Kom op 15 november naar de infomarkt over duurzaam renoveren en krijg gratis advies.
  • De klimaatverandering zorgt ervoor dat er minder water beschikbaar is om de watervoorraden in het grondwater en het oppervlaktewater op peil te houden. Tijdens de Waterconferentie van Klimaan op 22 november krijg je meer info over deze droogteproblematiek. En da's niet alles: je ontdekt ook oplossingen en dat op maat van de burger. Denk aan meer info over blauw-groene daken of subsidies van de stad. Meer weten en inschrijven? Dat kan via de website van Klimaan.
Noah buscher x8 Z Stuk S2 PM unsplash

MEER DUURZAME ACTIVITEITEN?

Heb je interesse in andere activiteiten waar duurzaamheid centraal staat? Neem een kijkje!

Datum bericht vr 15 oktober '21