Veerkracht

Veerkrachtig het najaar in!

Tijdens de 10-daagse voor Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) zetten we het investeren in mentaal welbevinden en veerkracht in de verf. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Contact met anderen, dat hebben we nodig. En na al die maanden corona-pandemie weten we meer dan ooit: veerkrachtig zijn, dat doen we samen!

Stad Mechelen - Foto: Joris Casaer
© Stad Mechelen - Foto: Joris Casaer

Ook dit jaar presenteren we je enkele activiteiten die je kunnen ondersteunen bij het versterken van je veerkracht.

 • Dinsdag 5 oktober - Train je veerkracht
  Veerkracht is meer dan omgaan met stress of tegenslag. Het is ook het vermogen om ergens sterker uit te komen en door te groeien. Tijdens deze training ontdek je 10 manieren om je veerkracht te versterken en zo te werken aan je vitaliteit en welzijn.
 • Woensdag 6 oktober - Verbindende communicatie
  Een boodschap gepast overbrengen loopt vaak niet van een leien dakje. Tijdens deze workshop ontdek je een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. Je krijgt handvaten om te kiezen voor écht contact.
 • Donderdag 7 oktober - Een kwestie van veerkracht
  In je leven komt er zo nu en dan iets op je pad dat je (even) doet wankelen. Op zo'n momenten kan je meestal rekenen op de nodige veerkracht in jezelf. Maar wat is dat eigenlijk? En over welke veerkracht beschik je? Tijdens deze interactieve workshop staan we samen stil bij elkaars veerkracht. Je leert ook om je veerkracht aan te spreken wanneer nodig.
 • Zaterdag 9 oktober - Parcours d'Amour
  Ook liefde beïnvloedt op verschillende manieren ons welzijn en onze veerkracht. Met Parcours d'Amour maakte Ans De Bremme een podcast over de vele gezichten van liefde. Deze wandeling verrijkt je inzicht in de liefdessituatie van anderen.
 • Zondag 10 oktober - Veerkrachtig door Mechelen
  Een gids neemt je via rustige plekjes mee naar de talrijke welzijnsorganisaties die de Mechelse binnenstad rijk is. Zo maak je kennis met de organisaties uit het netwerk geestelijke gezondheid.
Chang duong Sj0i Mtq Z4w unsplash

DE ROUTE NAAR VRIENDSCHAP

Je voelt je goed in je vel, maar toch mis je iets. Je zou graag wat meer vrienden om je heen hebben bij wie je je thuis kunt voelen. Maar hoe vind je die? En hoe pak je dat dan aan? Je ontdekt het in het traject 'De route naar vriendschap'. Wil je meer info? Twijfel je? Kom langs bij Avansa op 3 of 9 oktober. Tussen 17 u. en 17.30 u. geven we geven je graag meer uitleg.

Datum bericht vr 17 september '21