Samenwerken

Vijf bibliotheken schrijven samen een sterk verhaal

De bibliotheken van Bonheiden, Duffel, Lier, Putte en Sint-Katelijne-Waver gaan nauwer samenwerken onder de naam ‘Regiobib Riverenland - Een sterk verhaal’. Avansa begeleidde de bibliotheken doorheen dit traject.

Bibliotheek Lier
© Bibliotheek Lier

Zo’n samenwerking biedt heel wat voordelen, in de eerste plaats voor de bezoekers. Wie zich inschrijft, is meteen lid van de vijf bibliotheken. Er komt geen bijkomende administratie aan te pas als een lener een van de andere bibliotheken binnenstapt. De regiobib werkt immers met één lenerskaart en één digitaal ledenbestand.

De bibliotheekgebruikers krijgen zo toegang tot maar liefst vijf collecties, een veel grotere keuze dus. Iedereen kan dit uitgebreide aanbod doorzoeken in een gemeenschappelijke online catalogus. Elke lener kan gratis boeken, dvd’s of cd’s van een andere bib laten overkomen. Wie minder geduld heeft, kan het materiaal zelf gaan oppikken.

Samenwerken is voor deze bibliotheken niet nieuw. En ook voor ons niet! We slaan al enkele jaren de handen in elkaar voor de organisatie van lezingen, workshops, cursussen. Denk aan de felgesmaakte Blikopener lezingen die we samen organiseren. Ontdek het najaarsprogramma hieronder. Avansa begeleidde vanuit de goede ervaringen met samenwerken ook dit traject van de regiobib.

22 24 Bibliotheken 1

ZOMERBROCHURE

Om de bibbezoekers warm te maken voor het project, brengen de bibliotheken een gratis zomerbrochure uit vol boeken, lees- en luistertips. Lees de brochure online of haal een exemplaar op in één van de vijf bibliotheken.

Datum bericht ma 5 juli '21