Voor en door vrouwen

Vrouwen botsen ook vandaag helaas nog tegen ongelijkheden. Maar ook sommige normen en patronen maken het hun vaak moeilijk om zichzelf te zijn.

Stockbeeld samenwerking

Denk aan de loonkloof, seksisme op de werkvloer, het al dan niet halen van schoonheidsidealen, ... Thema's en topics die in verschillende podcasts voor en door vrouwen aan bod komen. We lijsten enkele aanraders op. Het beluisteren meer dan waard!

 • Touché met Noëmie Willemen
  Noëmi Willemen is historica en bestudeert de geschiedenis van het 'moederen'. Hoe is de functie daarvan geëvolueerd? Wat is een goede work-life belance? En wat met de rol van de vader? Luister via vrt.be.

 • Lijf
  Body positivity en body neutrality beuken in op de heersende schoonheidsidealen. En dat is goed. Maar normen en patronen blijken hardnekkig... Luister via vrt.be.

 • Feminisme voor de 99%
  Waarmee moet het feminisme zich bezighouden en welke rol speelt het in de strijd tegen ongelijkheid en de ongelijkheid tussen vrouwen onderling? Host Tjhoi gaat in gesprek met docent en onderzoeker Sigrid Vertommen en Sofie De Graeve van Furia en Sarah Scheepers van Ella vzw. Luister via alleswordtbeter.be.

 • Wilde Wijven
  Hoe denken en dachten we vroeger en nu over felle vrouwen en wilde wijven? Heleen Debruyne en Sofie Vandamme gaan de boer op met de volgende vragen: hoe dient een vrouw vrouw te zijn? En hoe dwingt de samenleving haar subtiel in de pas? Luister via deburen.eu.
Vrouwendag

Vrouwen met inspirerende verhalen

In Willebroek kan je op internationale vrouwendag kennismaken met een aantal vrouwen met straffe verhalen. Ze vertellen over hun plaats in de maatschappij en de weg die ze hebben afgelegd om te staan waar ze nu staan. Luister je mee?

Datum bericht wo 15 november '23