Zorgen voor jezelf en elkaar

Vrienden maken en houden

Je voelt je goed in je vel, maar toch mis je iets... Je zou graag wat meer vrienden om je heen hebben bij wie je je thuis kunt voelen. Maar hoe vind je die en hoe pak je dat aan?

De route naar vriendschap unsplash

In december gingen we met een enthousiaste groep deelnemers aan de slag rond deze vragen. Ook Greet vervoegde de groep. Ze vertelt ons hoe zij de bijeenkomsten ervaren heeft.

“Ik ben superblij dat ik deelnam aan dit project. Ook al ben ik best extravert, dat is niet hetzelfde als makkelijk vrienden maken en houden. Vriendschappen sluiten in coronatijden is trouwens niet vanzelfsprekend. Deelnemen aan dit traject gaf me de kans om onder begeleiding na te denken over het thema vriendschap in al haar facetten. Het deed me ook stilstaan bij de manier waarop ik in het verleden omging met vriendschappen."

De ervaringen en visie van de anderen hielpen me om mezelf beter te leren kennen
Greet, Deelneemster

"De toon werd direct gezet door een warm onthaal op zondagmorgen met koffie en koekjes. De groep was niet al te groot en er waren heel veel verschillen tussen de deelnemers. Maar dat maakte het voor mij net extra boeiend: de ervaringen en visie van de anderen hielpen me om mezelf beter te leren kennen. Ondertussen sprak ik al enkele keren af met een mede-deelnemer en las ik twee boeken uit de literatuurlijst die we meekregen. Want, zoals begeleidster Marjolein regelmatig zei: Het onderwerp vriendschap is onuitputtelijk’.”

Stockbeeld samenwerking

WORDT VERVOLGD!

Vanaf eind april gaan we in de tweede reeks samen op zoek naar hoe we van Mechelen een stad kunnen maken waar vriendschap en verbinding centraal staan. Heb je een hart voor verbinding en zin in een avontuur? Ontdek alles over de boeiende route naar vrienschap, deel 2.

Datum bericht do 3 maart '22