Iedereen aan boord

Welkom in de Levende Bibliotheek!

Bij een Levende Bibliotheek vind je geen boeken of tijdschriften. Je ontmoet er mensen van vlees en bloed. Neem plaats en luister naar het verhaal van de persoon tegenover jou.

De Levende Bibliotheek

Beleef het verhaal

In plaats van te lezen, neem je plaats en luister je naar het verhaal van degene die tegenover jou zit. Je ontmoet er mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Hun verhalen gaan over leven in armoede, psychische kwetsbaarheid, migratie, chronisch ziek zijn,… . Door hun verhaal te brengen, helpen ze stereotypen te doorbreken en meer begrip en verdraagzaamheid in de samenleving te brengen.

Levende Boeken

Bij het begin van elke Levende Bibliotheek krijg je een catalogus met een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 30 tot 40 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Na een geslaagde editie in Mechelen en Lier, trekken onze boeken verder de Mechelse regio in. Ontdek hieronder de data en bibliotheken waar je dit voorjaar in gesprek kan gaan. Klik op de naam van de bib om door te gaan naar de activiteitenpagina waar je kan inschrijven. Deelnemen is gratis.

Datum bericht wo 1 maart '23