Op één uur wijzer

Om nieuwe inzichten op te doen, heb je niet veel tijd nodig! Dat ervaart iedereen die deelneemt aan de verrijkende bijeenkomsten van Op één uur wijzer. We verdiepen ons samen -kort en krachtig- in een uitdagend wetenschappelijk onderwerp. Iedereen is welkom om deel te nemen in één van de bibliotheken van onze regio.

OEUW_Campagnebeeld

Het concept van is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen. Na het college krijg je de kans om je vragen over het onderwerp te stellen aan een expert. Na exact 1 uur ronden we af met de garantie dat je wijzer naar huis gaat.

Wordt jouw mening beïnvloed door algoritmes? Kan je sterven van teveel suiker? Ben je een loser als je geen carrière maakt? We verkennen samen een waaier aan uitdagende en boeiende maatschappelijke thema's die leven in onze regio. De bijeenkomsten gaan door in de bibliotheken van regio Rivierenland. Wie het nadien voelt kriebelen om dieper in het onderwerp te duiken, kan meteen de leeszaal in. Inschrijven kan via Avansa of de lokale bib, maar dat is niet verplicht. Bezoekers van de bib kunnen dus vrij aansluiten.

Opeenuurwijzer Borstkanker Lier 11

WIJZER OP KORTE TIJD

Het concept van Op één uur wijzer wordt gesmaakt in onze regio, maar ook daarbuiten! Ook andere Avansa-centra laten je wijzer worden op korte tijd. Zit je niet in met een kleine verplaatsing? Hieronder linken we door naar de programma’s in de regio’s Halle-Vilvoorde en Antwerpen.