Januari 2021 - december 2023

Dialoog

'Eigen schuld, dikke bult'. 'Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten'. Onze taal staat bol van dit gedachtegoed. Maar of en hoe de bult en blaren behandeld kunnen worden, daar praten we te weinig over. Misschien moeten we het eens over herstel hebben? Het Vlaams project Dialoog gaat drie jaar lang op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel.

O Dancer down

Waar gaan we voor?

Met Dialoog willen we burgers uitdagen om na te denken over hoe de samenleving kan omgaan met betekenisvolle gerechtigheid. We werken aan een samenleving waarbij zowel aandacht is voor dader, slachtoffer als de samenleving zelf. Op de agenda over heel Vlaanderen staan lezingen, debatten, films, creatieve trajecten over de muren heen van gesloten werelden, burgerpanels en een heuse Herstelconferentie.

Onderstaande campagnefilm vat de doelstellingen van Dialoog helder samen. Lees meer over de overkoepelende aanpak en methodieken via de projectwebsite.

Dialoog in regio Rivierenland

Ook in regio Rivierenland zorgen we voor ontmoeting en dialoog tussen inwoners en gedetineerden. We gaan met elkaar in gesprek en nemen de tijd om te luisteren naar elkaar en elkaars denkbeelden over misdaad, straf en herstel.

Ontdek hieronder de blogposts en activiteiten, gelinkt aan dit project.

Meer weten? Samenwerken?

Contacteer ons!

Wil je aan de slag rond conflict en herstel in jouw gemeente of binnen jouw organisatie? Neem contact op met Educatief Medewerker Sofie. Zij geeft het Dialoog project mee vorm in de Mechelse regio en staat je graag te woord.

Sofie Verschueren

Educatief Stafmedewerker Meer info

In samenwerking met