September 2022 - …

Op één uur wijzer

Avansa wil inwoners een breed zicht te geven op wat leeft in onze maatschappij. Kritisch nadenken en van gedachten wisselen met anderen kan tot nieuwe of verrijkende inzichten leiden. Deze elementen vormen het uitgangspunt van dit project.

Campagnebeeld Opeenuurwijzer

Je blik verruimen op één uur tijd

Het concept is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten deelnemers kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen. Na het videocollege krijgen deelnemers de ruimte om hun vragen over het onderwerp te stellen aan een expert die helemaal thuis is in het thema. De sessie eindigt na exact één uur.

Samen met de bibliotheken in onze regio

Deze verrijkende sessies gaan door in de bibliotheken van regio Rivierenland. We geven deze activiteiten ook samen inhoudelijk vorm.

  • De bibliotheken kiezen het onderwerp van het videocollege uit het rijke aanbod van Universiteit Vlaanderen. Na de keuze van het college zoeken we in samenwerking met em. prof. Jean-Pierre Degreve (VUB) naar een expert om na de video de vragen van het publiek te beantwoorden.
  • Vooraf inschrijven is niet verplicht. Daardoor kunnen bibliotheekbezoekers die toevallig ter plaatse zijn, gemakkelijk aansluiten.
  • De bibliotheken voorzien de mogelijkheid om tijdens of net na hun openingsuren de deelnemers in een afgesloten ruimte te ontvangen. Naast het lokaal en stoelen, voorzien de bibs ook een beamer en pc met internetverbinding.
  • Tot slot: de bibs verzorgen telkens een leeslijst en presenteren boeken die gelinkt zijn aan het thema van de sessie.

Meer weten? Samenwerken?

Contacteer ons!

Wil je meer weten over dit project? Wil je een sessie laten doorgaan bij jou in de bibliotheek?
Neem contact op met educatief medewerker Sofie. Zij staat jou graag te woord.

Sofie Verschueren

Educatief Stafmedewerker Meer info

In samenwerking met