Welkom in de Levende Bibliotheek

In de Levende Bibliotheek vind je geen papieren boeken. Je ontmoet er boeiende mensen met een inspirerend levensparcours of een aangrijpende getuigenis.

DSC04553

Hun verhalen gaan over leven in armoede, psychische kwetsbaarheid, migratie, chronisch ziek zijn,… Tijdens een kort gesprek maak je kennis met de persoon die tegenover jou zit. Het Levend Boek vertelt, maar jij krijgt uiteraard ook de kans om vragen te stellen. Zo ontstaat er een boeiende verbinding tussen twee mensen. Tijd maken om je onder te dompelen in iemands verhaal geeft je héél wat terug. Je voelt je verbonden, verwonderd of ontdekt iets dat in je eigen leven van pas komt. Écht luisteren naar elkaar helpt ook om vooroordelen en stereotypen te doorbreken. Zo brengen we samen meer verdraagzaamheid in onze samenleving.

Tijd maken om je onder te dompelen in iemands verhaal geeft je héél wat terug. Je voelt je verbonden, verwonderd of ontdekt iets dat in je eigen leven van pas komt.

Zo verloopt een Levende Bib

Bij het begin van elke Levende Bibliotheek krijg je een catalogus met een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt een dertigtal minuten. In het filmpje hieronder ontdek je met je eigen ogen hoe het eraan toegaat tijdens deze activiteit.

Beste websitebezoeker, de activiteiten van de Levende Bibliotheek voor het lenteseizoen zijn ondertussen afgelopen. We houden je via deze website en onze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe reeksen die in het najaar 2024 starten.