Voor partners

Ga je mee in gesprek?

Ben je benieuwd naar hoe een levende bib precies in z’n werk gaat? Wil jij met jouw organisatie ook vooroordelen bespreekbaar maken? Neem deel aan één van onze Levende Bibliotheken in regio Rivierenland.

DSC04509

In de Levende Bibliotheek vind je geen papieren boeken. In plaats van te lezen, neem je plaats en luister je naar het verhaal van degene die tegenover jou zit. Je ontmoet er mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Door hun verhaal te brengen, helpen ze stereotypen te doorbreken en meer begrip en verdraagzaamheid in de samenleving te brengen.

Na een geslaagde editie in Mechelen en Lier, trekken onze boeken verder naar de bibliotheken van Nijlen, Bonheiden en Puurs-Sint-Amands. Inwoners van onze regio krijgen de kans om in dialoog te gaan met onze levende boeken. We nodigen ook jou als partner uit om dit concept en de boeken te leren kennen.

Avansa inspireert

Ben je benieuwd naar hoe een levende bib precies in z’n werk gaat? Wil jij met jouw organisatie ook vooroordelen bespreekbaar maken? Zoek je naar een manier om verbindend om te gaan met de stereotypen waarmee doelgroepen uit jouw werkveld geconfronteerd worden?

Avansa regio Mechelen verwelkomt je als partner op de levende bibs in Nijlen, Bonheiden en Puurs-Sint-Amands. Je krijgt de kans om in gesprek te gaan met één van onze boeken. Zo kan je zelf ervaren wat een open, diepgaand gesprek kan teweegbrengen. Nadien staan onze educatieve medewerkers je met plezier te woord. We beantwoorden jouw vragen over dit project en de aanpak ervan. Samen onderzoeken we op welke manier we de Levende Bibliotheken kunnen laten groeien in onze regio.

Laat je je graag inspireren? We verwelkomen jou op één van de volgende momenten. Klik op de titel van de gemeente om door te gaan naar de inschrijvingspagina.

  • Zaterdag 22 april om 09.30 u. in de bibliotheek van Nijlen
  • Woensdag 10 mei om 14 u. in de bibliotheek van Bonheiden
  • Dinsdag 13 juni om 17 u. in de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands

We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Datum bericht wo 22 maart '23