Opvoeding

Opvoeding baart kunst

Maar baart kunst ook opvoeding? Museum Hof van Busleyden slaat in het kader van de expo 'Kinderen van de Renaissance' de handen in mekaar met enkele Mechelse opvoedingspartners voor de organisatie van boeiende webinars.

Museum Hof van Busleyden, Huis van het Kind, Opvoedingswinkel, De Gezinsbond, CM en Avansa regio Mechelen laten in drie webinars experten op je los, die met beide voeten in de hedendaagse opvoedingspraktijk staan, maar niet terugdeinzen voor het perspectief van het verleden.

Klik op de titel van het webinar om door te gaan naar de inschrijvingspagina. Ervaar je problemen bij online inschrijven en betalen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Hof van Busleyden

Kinderen van de Renaissance

Achter de muren van het Hof van Kamerijk in Mechelen zijn gedurende een halve eeuw de kinderstemmen te horen van enkele politieke hoofdrolspelers van het zestiende-eeuwse Europa. De tentoonstelling Kinderen van de Renaissance vertelt het bijzondere verhaal van dit kinderhuishouden. In het Hof van Kamerijk groeien drie generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsen en prinsessen op, waaronder Filips de Schone, Margaretha van Oostenrijk en de toekomstige Karel V.

De expo loopt nog tot 4 juli in het Mechelse Museum Hof van Busleyden. Meer info en tickets: https://www.hofvanbusleyden.be...

Week van de Groeilamp (16-23 mei 2021)

De organisatie van deze webinars kadert ook in de Week van de Groeilamp. Dat is de nieuwe naam voor de 'Week van de Opvoeding'.

Willemsen A 01 Hans Burgkmair Metropolitan Museum NY publiek domein

SOIREE MUZE

Ben je geboeid door het thema van de renaissance en opvoeding? Neem dan zeker een kijkje tussen de onderwerpen van de nieuwe Soirée MuzE reeks. Laat je verleiden door de snedige vertellingen uit de coulissen van het Mechelse erfgoed!

Datum bericht do 8 april '21