Over slimme computers en systemen

Digitale systemen die intelligent gedrag vertonen: wie zich online begeeft, komt ze tegen. Misschien zelfs zonder het te weten. Denk aan webadvertenties die inspelen op onze behoeften, filmaanbevelingen in apps zoals Netflix of hulp krijgen van een chatbot zoals ChatGPT.

OEUW AI

Deze AI (artificial intelligence) oplossingen hebben een grote impact op de digitale wereld én onze samenleving. Deze ontwikkelingen brengen vraagtekens en kanttekeningen met zich mee. Ben je benieuwd? Tijdens de najaarsreeks van Op één uur wijzer duiken we samen in de wereld van slimme digitale technologie en de impact ervan op ons leven. Enkel iets voor digibeten? Zeker niet: deze ontwikkelingen belangen ons allemaal aan. We verkennen dit thema samen op een heldere én bevattelijke manier.

Gaan slimme computers de wereld veroveren? Kan nieuws door het internet nog neutraal zijn? Schrijft ChatGPT vanaf nu al jouw teksten? We ontdekken het antwoord op deze en andere vragen in de bibliotheken van regio Rivierenland.

Hoe we dat doen? Het concept van deze reeks is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen. Na het college krijg je de kans om je vragen over het onderwerp te stellen aan een expert. Na exact 1 uur ronden we af met de garantie dat je wijzer naar huis gaat.

Op één uur wijzer loopt van woensdag 9 oktober tot en met woensdag 4 december 2024. Ontdek het programma hieronder. Deelnemen is helemaal gratis. Ben je graag zeker van je plekje? Schrijf dan in via Avansa of de lokale bib.

Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.
Datum bericht vr 23 augustus '24